Microcement bestaat uit een paar millemeter dunne afwerklaag die verschillende bestanddelen bevat. Het cementgebonden materiaal kent naast kalkcement een mix van hars en marmerpoeders. De toepassing van kunsthars maakt het verschil met gewoon cement. Hierdoor beschikt een microcement vloer over unieke eigenschappen die verschillende voordelen  met zich meebrengen. Het materiaal is eenvoudig op de ondervloer te verwerken, waarbij er een laag ontstaat van slechts twee tot vier millimeter.

Waterdicht en slijtvast

Een voordeel van een microcement vloer is dat de toevoeging van kunststof additieven in waterdichte en slijtvaste eigenschappen voorziet. De vloer is dan ook naadloos en is geheel zonder poriën uit te voeren. De duurzame eigenschappen zorgen ervoor dat een microcement vloer een lange levensduur heeft. Dit is uiteraard eveneens als een groot voordeel aan te merken

Eenvoudig aan te brengen

Microcement is een materiaal dat zich goed leent om gemakkelijk aan te brengen op vloeren, maar ook op wanden. Uiteraard is er wel de nodige vakkennis en ervaring vereist om een perfect resultaat te garanderen. De ondergrond dient wel behandeld te worden, omdat microcement als dunne laag op de ondervloer komt. Bovendien is een goede hechting noodzakelijk en dat is te realiseren door een primer aan te brengen.

Uniek design

Bij het aanbrengen van een microcement vloer is er een uniek design tot stand te brengen. Dit is mogelijk, omdat het mogelijk is speciaal gereedschap te gebruiken waarmee het microcement te schuren is. De vloer krijgt hierdoor een originele tekening met een uniek design. Doorgaans zorgt de combinatie van materiaal en design voor een robuuste uitstraling met een elegante look.

Onderhoudsarm en comfortabel

Microcement vloeren hebben het voordeel onderhoudsarm te zijn en zijn bovendien bijzonder comfortabel. Het materiaal voelt fijn aan onder de voeten. Bovendien is de sterke vloer gemakkelijk te reinigen. De naadloze uitvoering voorkomt dat stof en vuil de gelegenheid krijgen zich ergens op te hopen.

Pin It on Pinterest