Kamperen is voor velen een lifestyle. Een tentje, haringen, misschien toch wel een caravan en als je écht een beetje verstandig bent, heb je zelfs een camper! Toch kan het zijn dat je de camper bent ontgroeid. Je wilt hem niet meer in je bezit hebben om wat voor reden dan ook. Je wilt niet meer kamperen, je wilt iets anders kopen of je wilt misschien wel primitiever gaan kamperen. Het kan allemaal en het komt allemaal neer op je camper verkopen in een dergelijk geval. Dát is waar we het vandaag met je over gaan hebben. We leggen je in deze blog graag uit hoe je begint met je camper verkopen en wat je hier misschien wel voor moet weten. 

Voorbereiding van de camper

De allereerste stap die je zult moeten ondernemen is de voorbereiding van de camper. De camper moet in orde zijn voor iemand anders om erin te trekken. Het moet bovendien aantrekkelijk zijn om de camper te kopen, alvorens je je camper kunt verkopen. Daarnaast is een belangrijke stap voor je camper verkopen het inlezen in de markt van de camper. Ga je je camper verkopen? Dan moet je dus weten wat het model, jaar, de staat en het merk van je camper oplevert. Dit is belangrijk, want dan weet je meteen wat je er voor kunt vragen. 

Tussenpartij

Als je kiest voor je camper verkopen, dan raden we je aan om een goede tussenpartij te zoeken. Deze partij zorgt voor een goede promotie van je camper en de advertentie die je plaatst, maar ook een betrouwbare verkoop (en aankoop voor de wederpartij). Daarnaast is het veel makkelijker om het op deze manier te regelen in plaats van dat je de verkoop geheel zelf regelt. 

Betere voorwaarden, meer zekerheid, snellere verkoop en vaak een hele goede prijs; het is allemaal handig voor je camper verkopen. Let er overigens wel altijd op, net als overal, dat je niet zomaar de prijs verlaagt in je onderhandelingen. Weet wat je camper waard is en probeer je hier een beetje aan vast te houden. Dat betekent overigens niet dat je helemaal niet hoeft te zakken, in sommige gevallen is dat redelijkerwijs nodig. 

Pin It on Pinterest